Tartiflette met camembert, brie en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

met aardappel, crème fraîche en een frisse salade

Tartiflette komt uit de Savoie. Wat betekent tartifle in het dialect van deze Franse Alpenregio denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1.5 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Spekreepjes

40 gram

Franse camembert

50 gram

Franse brie

1.5 snufje

Nootmuskaat

25 gram

Biologische crème fraîche

½ stuk(s)

Paprika

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)826 kcal
Energie (kJ)3456 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd31 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers10 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en halveer in de lengte. Snijd 2/3 van de sjalot in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Bakken
2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten krokant. Verlaag het vuur, voeg de gesneden sjalot toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes van 1/2 cm dik. Snijd de camembert en de brie in plakjes. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Tip: Zijn de aardappelen te heet? Gebruik dan een vork om ze tijdens het snijden op kun plaats te houden.

Mengen
3

Voeg de crème fraîche toe aan de hapjespan met spekblokjes, meng goed en roer vervolgens de aardappelschijfjes er voorzichtig door. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat per persoon.

Bakken
4

Voeg het aardappel-spekmengsel toe aan een ovenschaal en dek af met de plakjes brie en camembert. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes.

Vinaigrette maken
5

Snipper de overige sjalot zeer fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el mosterd, 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn met de overige sjalot tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Meng de paprikareepjes in een saladekom met de veldsla.

Serveren
6

Verdeel de tartiflette over de borden. Serveer met de salade en voeg de vinaigrette naar smaak toe.