Tagliata di manzo van kogelbiefstuk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliata di manzo van kogelbiefstuk

Tagliata di manzo van kogelbiefstuk

met pestokrieltjes, broccolini en parmigiano reggiano

Verwar 'tagliata' niet met tagliatelle – deze pastasoort vind je namelijk niet terug in dit gerecht. De naam komt van het Italiaanse woord tagliare, wat snijden betekent.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Gekleurde cherrytomaten

5 gram

Amandelschaafsel

100 gram

Broccolini

20 gram

Pesto genovese

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1.25 el

Zwarte balsamicoazijn

1.25 el

Olijfolie

½ el

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)887 kcal
Energie (kJ)3711 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.8 g
Eiwitten45 g
Zout1 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Ovenschaal
Steelpan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Serveerschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Pers de citroen uit. Schaaf de parmigiano reggiano grof met een kaasschaaf of dunschiller.

Tip: Het beste kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur en krijg je een malser resultaat.

Balsamicostroop maken
2

Verhit per persoon 1 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat de azijn en suiker 5 – 10 minuten zacht pruttelen, tot het is ingedikt tot een stroop. Roer af en toe goed door. Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie, peper en zout. Bak 13 – 15 minuten in de oven.

Broccolini bereiden
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de amandelen goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit daarna 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de broccolini 5 – 7 minuten. Voeg de krieltjes en groene pesto toe aan de broccolini, schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Roerbak nog 2 – 3 minuten. Verlaag dan het vuur en houd warm tot serveren.

Kogelbiefstuk bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wacht tot de olie goed heet is en leg de biefstuk dan in de pan. Bak 1 – 3 minuten per kant, tot de biefstuk goudbruin is. Voeg tijdens het bakken 1/2 el roomboter per persoon toe en blijf de biefstuk constant met bakvet bedruipen. Bestrooi met zwarte peper, haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat maximaal 3 minuten rusten.

Tagliata maken
5

Meng ondertussen 1 el citroensap per persoon en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de rucola. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden of over een grote serveerschaal. Snijd de biefstuk tegen de draad in in dunne plakjes en verdeel over de rucola. Schep de cherrytomaten erbij. Garneer met de zwarte balsamicostroop en de parmigiano reggiano.

Serveren
6

Serveer de tagliata met de pestokrieltjes en broccolini. Garneer met de geroosterde amandelen.