Tagliata di manzo van filet mignon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliata di manzo van filet mignon

Tagliata di manzo van filet mignon

met pestokrieltjes, broccoli en parmigiano reggiano

Verwar 'tagliata' niet met tagliatelle – deze pastasoort vind je namelijk niet terug in dit gerecht. De naam komt van het Italiaanse woord tagliare, wat snijden betekent.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

80 gram

Broccoli

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Amandelschaafsel

20 gram

Pesto genovese

1 stuk(s)

Tournedos

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1.25 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

1.25 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)943 kcal
Energie (kJ)3944 kJ
Vetten61 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers14 g
Vezels10.2 g
Eiwitten40 g
Zout1 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Ovenschaal
Steelpan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Serveerschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de filet mignon uit de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Weeg 100 gram broccoli per persoon af. Snijd de bloem in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook deze de laatste 3 - 4 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Pers de citroen uit. Schaaf de parmigiano reggiano grof met een kaasschaaf of dunschiller.

Balsamicostroop maken
2

Verhit per persoon 1 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat de azijn en suiker 5 – 10 minuten zacht pruttelen, tot het is ingedikt tot een stroop. Roer af en toe goed door. Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie, peper en zout. Bak 13 – 15 minuten in de oven.

Broccoli bereiden
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit daarna 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de broccoli, de krieltjes samen met de groene pesto, schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Roerbak nog 3 – 4 minuten. Verlaag dan het vuur en houd warm tot serveren.

Filet mignon bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wacht tot de olie goed heet is en leg het vlees dan in de pan. Bak 1 – 3 minuten per kant, tot het vlees goudbruin is. Voeg tijdens het bakken 1/2 el roomboter per persoon toe en blijf het vlees constant met bakvet bedruipen. Bestrooi met zwarte peper, haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat minimaal 3 minuten rusten.

Tagliata maken
5

Meng ondertussen 1 el citroensap per persoon en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de rucola. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden of over een grote serveerschaal. Snijd het vlees tegen de draad in in dunne plakjes en verdeel over de rucola. Schep de cherrytomaten erbij. Garneer met de zwarte balsamicostroop en de parmigiano reggiano.

Serveren
6

Serveer de tagliata met de pestokrieltjes en broccoli. Garneer met het geroosterde amandelschaafsel.