HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Tabouleh Met Varkenshaasreepjes
topBanner
Kruidige tabouleh met varkenshaasreepjes

Kruidige tabouleh met varkenshaasreepjes

In een handomdraai op tafel!

QUICK & EASY
Lees meer

Een klassieke tabouleh maak je met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Vandaag geef je een eigen draai aan dit Midden-Oosterse gerecht met gekruide varkenshaasreepjes en rode paprika. Voor het vlees gebruiken we kruiden als rozemarijn, tijm, oregano, kardemom en kummel. Kummel is hetzelfde als karwijzaad, dat je misschien kent als 'wilde komijn' – de sterk kruidige en anijsachtige smaak lijkt veel op die van komijn.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Rode paprika

10 gram

Verse koriander, krulpeterselie en munt

200 gram

Gyros van varkenshaas

60 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3067 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels14 g
Eiwitten32 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes.

3

Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes grof. Meng de gemengde sla met de helft van de verse kruiden in een saladekom.

4

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui en de rode paprika in 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

5

Voeg de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de saladekom. Voeg de bulgur toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.