Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

met freekeh, verse kruiden en gedroogde cranberries

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

125 gram

Rode cherrytomaten

0.3 stuk(s)

Komkommer

70 gram

Freekeh

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ tl

Gemalen korianderzaad

25 gram

Gedroogde cranberry's

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

naar smaak

Chilivlokken

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

¾ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers30 g
Vezels14 g
Eiwitten13 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiding
1

Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

Koken en mengen
2

Voeg de freekeh toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet af en spoel met koud water. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, komkommer, 1/2 tl gemalen koriander per persoon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Uien bakken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en een flinke snuf zout toe en verhit 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karameliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.

Garnering snijden
4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof.

Salade maken
5

Voeg de freekeh, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de pistachenoten, de overige verse kruiden, gedroogde cranberries en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.