Tabouleh is een Levantijns gerecht met bulgur, verse kruiden, tomaten, citroensap en olijfolie. Deze versie maak je lekker en snel met couscous en gekruide kipfiletreepjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Kipfiletreepjes met grillkruiden
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
150 gram
Volkoren couscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)
1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
2 stuk(s)
Tomaat
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
1 stuk(s)
[Mini-]komkommer
100 gram
Yoghurt-tahinsaus
1 stuk(s)
Citroen
1 el
Olijfolie
350 ml
Zoutarme kippenbouillon
Bereid de bouillon. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in blokjes. Verkruimel de feta. Snijd de muntblaadjes en verse peterselie fijn. Snijd de citroen in partjes.
Meng in een saladekom de couscous met de bouillon, 1 el olijfolie en 1 zakje Midden-Oostere kruiden. Laat afgedekt 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipfiletreepjes toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de couscous met de tomaat, komkommer en verse kruiden. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipfiletreepjes erop. Garneer met de feta. Serveer met de yoghurt-tahinsaus.