Tabouleh met couscous en kipfiletreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tabouleh met couscous en kipfiletreepjes

Tabouleh met couscous en kipfiletreepjes

met cherrytomaten en yoghurt-tahinsaus

Tabouleh is een Levantijns gerecht met bulgur, verse kruiden, tomaten, citroensap en olijfolie. Deze versie maak je lekker en snel met couscous en gekruide kipfiletreepjes.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Yoghurt-tahinsaus

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

350 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2127 kJ
Energie (kcal)508 kcal
Vetten15.2 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten63.4 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels6.8 g
Eiwitten27.7 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

•Saladekom
•Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in blokjes. Verkruimel de feta. Snijd de muntblaadjes en verse peterselie fijn. Snijd de citroen in partjes.

2

Meng in een saladekom de couscous met de bouillon, 1 el olijfolie en 1 zakje Midden-Oostere kruiden. Laat afgedekt 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

3

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipfiletreepjes toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de couscous met de tomaat, komkommer en verse kruiden. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipfiletreepjes erop. Garneer met de feta. Serveer met de yoghurt-tahinsaus.