Skip to main content
Sweet & sticky grillkaassalade
Sweet & sticky grillkaassalade

Sweet & sticky grillkaassalade

met avocado, romige sinaasappeldressing en aardappeltjes

Wist je dat Halloumi gemaakt is van geiten-, koe- én schapenmelk? De kaas is van nature vrij zout en staat bekend om de elastische structuur.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Ei
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Little gem

100 gram

Witte grillkaas

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Handsinaasappel

150 gram

Aardappelblokjes

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Cashewstukjes

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3994 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten70.2 g
waarvan verzadigd26.6 g
Koolhydraten43.9 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels9.5 g
Eiwitten32.2 g
Zout3.9 g
Potassium310.2 mg
Calcium13.1 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Fry the potatoes
1
  • Heat half of the sunflower oil in a frying pan over medium-high heat. Fry the potatoes for 8 - 9 minutes until golden-brown.
  • Add the Middle Eastern-style spices and season to taste with salt and pepper.
  • Meanwhile, pat the Cypriot-style cheese dry with kitchen paper and cut into slabs of no more than 0.5cm thickness.
Fry the cheese
2
  • Heat the rest of the sunflower oil in another frying pan over high heat. Fry the cheese for 2 - 3 minutes per side until evenly golden-brown (see Tip).
  • Add the honey and some sambal as preferred, then fry for 1 more minute.
  • Season to taste with pepper.

Health Tip: this recipe is high in calories and salt. If you're watching your intake for either, just use half of the cheese and keep the rest to use tomorrow.

Make the salad
3
  • Juice the orange.
  • In a salad bowl, combine the orange juice with both types of mayonnaise (see Tip).
  • Cut the lettuce into smaller pieces and slice the cucumber into crescents.
  • Transfer both to the salad bowl and toss well to combine with the dressing.

Tip: add just half of the orange juice at first, then taste the dressing and add more as preferred.

Serve
4
  • Halve and pit the avocado, then remove the skin and slice the flesh.
  • Serve the salad on plates. Top with the potatoes, the avocado and the Cypriot-style cheese.
  • Garnish with the cashews to finish.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gember mayonaise
Pokébowl met gemarineerde tofu en rijst

Pokébowl met gemarineerde tofu en rijst

met sojabonen, zoetzure radijs en avocado
Groene pasta met pestokaas, sperziebonen en aardappel

Groene pasta met pestokaas, sperziebonen en aardappel

met linguine en basilicumcrème
Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

met salade, aardappeltjes en paprikamayonaise
Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

met spinazie, wortel, witte kaas en gebrande amandelen
Tonijn-avocadobowl met furikake

Tonijn-avocadobowl met furikake

met tomaat, rode ui en bruine rijst
Wrap met kip en honing-mosterdsaus

Wrap met kip en honing-mosterdsaus

met aardappelpartjes en frisse salade
Bowl met orzo en kippendijreepjes

Bowl met orzo en kippendijreepjes

met komkommer, cherrytomaten, munt en Griekse yoghurt
Shakshuka met falafel en witte kaas

Shakshuka met falafel en witte kaas

met aubergine en knapperige tortilla's
Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

met dille, peterselie-yoghurt en ingelegde ui
Bulgurbowl met kipgehakt en tacostukjes

Bulgurbowl met kipgehakt en tacostukjes

met Mexicaanse kruiden, avocado en tomaat
Vegetarisch broodje visstick met ravigotesaus

Vegetarisch broodje visstick met ravigotesaus

met frieten van pastinaak en aardappel
Baba ganoush bowl met couscous en feta

Baba ganoush bowl met couscous en feta

met ingelegde rode ui, gegrilde groenten en amandelen
Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

met knoflook-gemberparelcouscous, koriander en amandelen
Bulgur-linzensalade met rode biet en geitenkaas

Bulgur-linzensalade met rode biet en geitenkaas

met peer, little gem en walnoten
Kruidige vegetarische rijstschotel

Kruidige vegetarische rijstschotel

met spinazie, doperwten en cashewstukjes
Vegetarische couscoussalade met gegrilde geitenkaas

Vegetarische couscoussalade met gegrilde geitenkaas

met little gem, walnootstukjes en crema di balsamico
Stamppot van zoete aardappel en boerenkool

Stamppot van zoete aardappel en boerenkool

met witte grillkaas en uienjus
Naanburger met uienchutney

Naanburger met uienchutney

met kerrie-aardappelen, kruidenmayonaise en frisse salade
Turkse kisir bulgurbowl met tomaat

Turkse kisir bulgurbowl met tomaat

met labne, pitabrood en lollo bionda

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes