BestellenCadeaubon
Stokbrood met zelfgemaakte muhammara dip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Stokbrood met zelfgemaakte muhammara dip

2 porties | met geroosterde puntpaprika en walnoten

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

2 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2683 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten32.3 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels8 g
Eiwitten15.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Staafmixer of blender

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten.
  • Schil de knoflookteen. 
2
  • Leg de puntpaprika's en knoflookteen op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met de gewone olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster 10 - 15 minuten in de oven.
  • Bak de demi-baguette de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven.
3
  • Maal de paprika, knoflook, walnoten, 2 tl komijn, 2 tl paprikapoeder, wittewijnazijn, honing en de extra vierge olijfolie met een keukenmachine, staafmixer of blender.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd de demi-baguette in dunne plakjes en serveer met de muhammara.