Stokbrood met zelfgemaakte muhammara dip
2 porties | met geroosterde puntpaprika en walnoten
Labels:
Veggie
•Recept
Allergenen :
Tarwe
•Gerst
•Rogge
•Walnoten
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
3 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
40 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
2 tl
Gerookt paprikapoeder
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
1.5 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Bakplaat met bakpapier
•Staafmixer of blender
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Halveer de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten.
- Schil de knoflookteen.
2
- Leg de puntpaprika's en knoflookteen op een bakplaat met bakpapier.
- Besprenkel met de gewone olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Rooster 10 - 15 minuten in de oven.
- Bak de demi-baguette de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven.
3
- Maal de paprika, knoflook, walnoten, 2 tl komijn, 2 tl paprikapoeder, wittewijnazijn, honing en de extra vierge olijfolie met een keukenmachine, staafmixer of blender.
- Breng op smaak met peper en zout.
4
- Snijd de demi-baguette in dunne plakjes en serveer met de muhammara.