Sticky Thaise stijl gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

met sesamnoedels en pinda's

Binnen no time zet jij deze lekkere en gezonde Thaise noedels op tafel! We hebben de groenten namelijk alvast voor je gesneden.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

2.5 gram

Thais basilicum

20 gram

Gezouten pinda's

7.5 gram

Knoflookpuree

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)807 kcal
Energie (kJ)3376 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.3 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kleine kom
Hapjespan met deksel

Instructies

Gehaktballetjes bakken
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes, afgedekt, in 5 - 7 minuten rondom bruin op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Draai het vuur uit en voeg de zoete Aziatische saus toe. Meng de saus met de gehaktballetjes. Houd vervolgens warm met de deksel op de pan.

Snijden
2

Snijd het basilicum in dunne reepjes. Hak de pinda's grof. Snijd de limoen in 4 parten.

Groenten roerbakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. Roerbak de groentemix en de knoflookpuree 5 - 8 minuten. Voeg de verse udonnoedels en 2 el water per persoon toe. Kook het geheel, afgedekt, 3 - 5 minuten. Zet het vuur laag, voeg de sesamolie toe en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.

Serveren
4

Serveer de noedels in een diep bord of in een kom. Verdeel de saus met gehaktballetjes erover. Garneer met de pinda's en het Thaise basilicum.