Skip to main content
Biefstuk tagliata met gele wortel

Biefstuk tagliata met gele wortel

met salade en Parmigiano Reggiano

Favoriet van handbalster Tess Lieder-Wester

Met dit recept tover je 265 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
-30% koolhydraten
Lactose-arm
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

1 stuk(s)

Gele wortel

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2231 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten17.8 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels8.9 g
Eiwitten40 g
Zout0.5 g
Potassium133.3 mg
Calcium14.7 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Aluminiumfolie
Dunschiller of kaasschaaf

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Voor het beste resultaat haal je de steak minimaal 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
  • Schil de wortel en snijd in plakken van 1 cm dik. Halveer de grote plakken wortel. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de wortel in 9 - 12 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd op laag vuur warm tot serveren.
Pompoenpitten roosteren
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/4 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Voeg de rucola en veldsla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Biefstuk bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Breng de steak aan beide kanten op smaak met peper en zout.
  • Leg, zodra de boter goed heet is, de steak en de ui in de pan en bak de steak 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Bak de ui tot serveren.

Tip: Rood: 1 - 2 minuten per kant. Half-doorbakken: 2 - 3 minuten per kant. Doorbakken: 4 - 5 minuten per kant.

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden. Leg de wortel op de salade.
  • Serveer de steak op de wortel. Verdeel de ui eroverheen. 
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf vlokken van de Parmigiano Reggiano.
  • Garneer de salade met Parmigiano Reggiano, de balsamicocrème en de pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders