Steak met mafaldine in pestosaus met zongedroogde tomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met mafaldine in pestosaus met zongedroogde tomaten

Steak met mafaldine in pestosaus met zongedroogde tomaten

met Parmezaan-pankotopping, spinazie en courgette

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Allergenen :
Selderij
•Cashewnoten
•Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

30 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

25 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4229 kJ
Energie (kcal)1011 kcal
Vetten51.2 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten86.1 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels7 g
Eiwitten48.5 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Kom
•Rasp
•Koekenpan
•Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Pankotopping maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de panko toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano en leg de helft in een kom. Voeg de panko toe en meng goed door. Breng op smaak met peper.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en courgette toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe en bak mee. Roer de zongedroogde tomaten erdoor. Breng goed op smaak met peper en zout.

Pasta koken
4

Kook de pasta in 7 - 9 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en voeg de pasta opnieuw toe aan de pan. Voeg de pesto toe en roer goed door. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïger te maken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Steak bakken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de pan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en leg de groenten erop. Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken en leg op de pasta. Garneer met de pankotopping en de overige Parmigiano Reggiano.