Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi

Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi

met semi-gedroogde tomaten en tijm

Aardpeer kent vele namen. Wist jij dat deze groente ook topinamboer, jerusalemartisjok en knolzonnebloem wordt genoemd?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardpeer

250 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1.5 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)981 kcal
Energie (kJ)4105 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd28 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers16 g
Vezels24 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Schil de aardperen en de aardappelen en snijd in gelijke grove stukken. Zet de aardperen ruim onder water in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en hak tot slot de spinazie klein (zie Tip).

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 2/3 van de knoflook en 1 1/2 tl gedroogde tijm per persoon toe en fruit 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg de stukjes semi-gedroogde tomaten toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.

Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant samen met de rest van de knoflook (zie Tip).

Op smaak brengen
5

Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe en meng goed door de puree (zie Tip).

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de halloumi.