HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpinazie Gehaktschotel Met Peterseliewortel
topBanner
Spinazie-gehaktschotel met peterseliewortel

Spinazie-gehaktschotel met peterseliewortel

Met zoete perenmoes

Lees meer

De perenmoes is gemakkelijk te maken. Je hoeft de peer namelijk alleen even te pureren met een staafmixer. Daarnaast ga je aan de slag met peterseliewortel, een vergeten groente. Deze witte wortel lijkt qua smaak en uiterlijk op een pastinaak en is rijk aan caroteen, vitamine B en vitamine C.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

125 gram

Peterseliewortel

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Gekruid rundergehakt

1 stuk(s)

Peer

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3083.608 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten42 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Kom
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was de aardappelen (musica) grondig of schil deze en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.

2

Schil de peterseliewortel (handig: gebruik een dunschiller) en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de peterseliewortel na 5 minuten met de aardappelen mee.

3

Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en rul 3 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg vervolgens de aardappelen en peterseliewortel toe aan de wok of hapjespan met gehakt en bak 5 minuten op middelhoog vuur.

5

Maak ondertussen de perenmoes: schil de peer, verwijder het klokhuis en pureer met een staafmixer in een kom.

6

Scheur tenslotte de spinazie, eventueel in delen, boven de wok of hapjespan klein en laat al roerende slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de spinazie-gehaktschotel over de borden en serveer met de perenmoes.