Spinazie-gehaktschotel met peterseliewortel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-gehaktschotel met peterseliewortel

Spinazie-gehaktschotel met peterseliewortel

Met zoete perenmoes

De perenmoes is gemakkelijk te maken. Je hoeft de peer namelijk alleen even te pureren met een staafmixer. Daarnaast ga je aan de slag met peterseliewortel, een vergeten groente. Deze witte wortel lijkt qua smaak en uiterlijk op een pastinaak en is rijk aan caroteen, vitamine B en vitamine C.

Labels:
Kindvriendelijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

75 gram

Peterseliewortel

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Gekruid rundergehakt

½ stuk(s)

Peer

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)737 kcal
Energie (kJ)3084 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten42 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Kom
Staafmixer

Instructies

1

Was de aardappelen (musica) grondig of schil deze en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.

Schil de peterseliewortel.
2

Schil de peterseliewortel (handig: gebruik een dunschiller) en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de peterseliewortel na 5 minuten met de aardappelen mee.

3

Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en rul 3 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de aardappelen en peterseliewortel toe.
4

Voeg vervolgens de aardappelen en peterseliewortel toe aan de wok of hapjespan met gehakt en bak 5 minuten op middelhoog vuur.

Maak de perenmoes.
5

Maak ondertussen de perenmoes: schil de peer, verwijder het klokhuis en pureer met een staafmixer in een kom.

6

Scheur tenslotte de spinazie, eventueel in delen, boven de wok of hapjespan klein en laat al roerende slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spinazie-gehaktschotel over de borden en serveer met de perenmoes.
7

Verdeel de spinazie-gehaktschotel over de borden en serveer met de perenmoes.