Spinazie-gehaktpotje met pastinaak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-gehaktpotje met pastinaak

Spinazie-gehaktpotje met pastinaak

Met appelmoes en spekjes

Pastinaak wordt geschaard onder de vergeten groenten, maar echt vergeten is deze witte wortel allang niet meer. Zijn veelzijdigheid maakt het een graag geziene gast in veel gerechten. Met zijn romige structuur en zoetige smaak vormt hij een heerlijke combinatie met de zoute spekjes en de zoetzure appel.

Labels:
Kook mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

100 gram

Pastinaak

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Spekblokjes

100 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Soja, Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Appel

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ tl

Honing

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3554 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers31 g
Vezels15 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Hapjespan

Instructies

Kook de aardappelen
1

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.

Snijd de wortel
2

Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de pastinaak na 5 minuten mee met de aardappelen.

Maak de appelmoes
3

Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appel met de honing en 3 el water per persoon in de steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur. Roer de appel door en prak grof met een vork. Bewaar de appelmoes tot gebruik met het deksel op de pan.

Bakken
4

Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak 4 – 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.

Mengen
5

Voeg vervolgens de aardappelen en pastinaak toe aan de wok of hapjespan met gehakt en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Scheur ten slotte de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het spinazie-gehaktpotje over de borden en serveer met de appelmoes.