Spinazie-broccolisoep met kipfilet en ricotta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-broccolisoep met kipfilet en ricotta

Spinazie-broccolisoep met kipfilet en ricotta

Een snelle maaltijd met een heerlijke garnering van gebakken kipfilet met tijm en ricotta. Je eet de soep met een bruine ciabatta die je in de soep kunt dopen.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

1 tl

Gedroogde tijm

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Kipfiletstukjes

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2248 kJ
Energie (kcal)538 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten37 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels14 g
Eiwitten36 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon in een soeppan met deksel.

Voeg de groentebouillon toe
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Voeg de broccoli en de helft van de tijm toe aan de bouillon in de soeppan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de spinazie, eventueel in delen, toe.

Bak de kipfilet
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletpuntjes met de rest van de tijm in ongeveer 6 - 8 minuten op middelhoog vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bak ondertussen de ciabattaa 6 - 8 minuten in de oven.

Pureer de soep
5

Haal de soep van het vuur, pureer met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Roer vervolgens de helft van de ricotta door de soep en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de kipfiletstukjes over de kommen en garneer met de overige ricotta
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de kipfiletpuntjes over de kommen en garneer met de overige ricotta. Serveer de soep met de ciabatta.