topBanner
Spinazie-broccolisoep met kipfilet en ricotta

Spinazie-broccolisoep met kipfilet en ricotta

Lees meer

Een snelle maaltijd met een heerlijke garnering van gebakken kipfilet met tijm en ricotta. Je eet de soep met een bruine ciabatta die je in de soep kunt dopen.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Broccoli

2 tl

Gedroogde tijm

300 gram

Spinazie

200 gram

Kipfiletstukjes

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

80 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2248 kJ
Energie (kcal)538 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten37 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels14 g
Eiwitten36 g
Zout4.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon in een soeppan met deksel.

2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Voeg de broccoli en de helft van de tijm toe aan de bouillon in de soeppan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de spinazie, eventueel in delen, toe.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletpuntjes met de rest van de tijm in ongeveer 6 - 8 minuten op middelhoog vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bak ondertussen de ciabattaa 6 - 8 minuten in de oven.

5

Haal de soep van het vuur, pureer met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Roer vervolgens de helft van de ricotta door de soep en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de kipfiletpuntjes over de kommen en garneer met de overige ricotta. Serveer de soep met de ciabatta.