
Spinazie-broccolisoep met kipfilet en ricotta
Een snelle maaltijd met een heerlijke garnering van gebakken kipfilet met tijm en ricotta. Je eet de soep met een bruine ciabatta die je in de soep kunt dopen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Broccoli
1 tl
Gedroogde tijm
150 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Kipfiletstukjes
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
40 gram
Ricotta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
300 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon in een soeppan met deksel.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Voeg de broccoli en de helft van de tijm toe aan de bouillon in de soeppan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de spinazie, eventueel in delen, toe.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletpuntjes met de rest van de tijm in ongeveer 6 - 8 minuten op middelhoog vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de ciabattaa 6 - 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur, pureer met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Roer vervolgens de helft van de ricotta door de soep en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de kipfiletpuntjes over de kommen en garneer met de overige ricotta. Serveer de soep met de ciabatta.