Spinach feta puff pastry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Spinach feta puff pastry

with puff pastry and sesame seeds | sharing

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Spinazie

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3615 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten57.1 g
waarvan verzadigd29.5 g
Koolhydraten63.7 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels8.8 g
Eiwitten21.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Zeef
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200 °C.
  • Finely chop the onion and the garlic. Roughly chop the spinach. 
  • Heat the olive oil in a frying pan over medium-high heat. Fry the onion, spinach and garlic for 4 - 5 minutes, until the spinach has wilted. Season with salt and pepper.
  • Transfer the spinach to a sieve and press out the moisture with the back of a spoon. 
2
  • Add the spinach to a bowl and crumble in the feta, then mix together. 
  • Roll out the puff pastry and cut it in half lengthways.
  • Spread the spinach-feta mixture on each half, then fold the long edges over the filling and press together to seal it. 
  • Slice into pieces roughly 3cm long.
3
  • Transfer the bites to a parchment-lined baking sheet. 
  • Drizzle the honey on top and sprinkle with the sesame seeds. 
  • Bake in the oven for 15 - 20 minutes.