.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Bruine basterdsuiker
10 gram
Speculaaskruiden
12 gram
Bakpoeder
(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose))
400 gram
Speltbloem
(Bevat Gluten)
100 gram
Chocoladedruppels
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja)
2 el
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Zout
Haal de boter uit de koelkast, snijd in blokjes en laat ze op kamertemperatuur komen.Meng in een grote kom de basterdsuiker, speculaaskruiden, speltbloem, 12 g bakpoeder en het zout met een garde.
Kneed de boter door het droge mengsel en voeg vervolgens de melk toe. Kneed tot een soepel deeg.Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee grote ballen van.Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een halfuur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Haal de deegballen uit de koelkast, verwijder het folie en snijd elke bal in vier stukken. Rol de stukken in lange rolletjes van 1 cm dik. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een knikker. Leg de knikkers op een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
Bak de kruidnoten in 17 - 20 minuten gaar en lichtbruin in de oven (zie Tip).Laat ze afkoelen op de bakplaat.Smelt de chocoladedruppels au bain-marie. Breng in een kleine pan ruim water aan de kook. Schenk de chocoladedruppels in een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels smelten. Zet het vuur uit, maar laat de kom op de pan staan. Doop de bovenkant van de helft van de kruidnoten in de gesmolten chocolade en leg ze op een rooster om uit te harden (zie Tip).