topBanner
Speltkruidnoten met en zonder melkchocolade

Speltkruidnoten met en zonder melkchocolade

+/- 100 stuks| Maak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd100 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

250 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Bruine basterdsuiker

10 gram

Speculaaskruiden

12 gram

Bakpoeder

400 gram

Speltbloem

100 gram

Chocoladedruppels

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)785 kJ
Energie (kcal)188 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten0 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Garde
Plastic zakje
Bakplaat met bakpapier
Pan
Ovenrooster met bakpapier
Hittebestendige kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de boter uit de koelkast, snijd in blokjes en laat ze op kamertemperatuur komen.Meng in een grote kom de basterdsuiker, speculaaskruiden, speltbloem, 12 g bakpoeder en het zout met een garde.

2

Kneed de boter door het droge mengsel en voeg vervolgens de melk toe. Kneed tot een soepel deeg.Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee grote ballen van.Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een halfuur rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 170 °C. Haal de deegballen uit de koelkast, verwijder het folie en snijd elke bal in vier stukken. Rol de stukken in lange rolletjes van 1 cm dik. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een knikker. Leg de knikkers op een bakplaat met bakpapier (zie Tip).

4

Bak de kruidnoten in 17 - 20 minuten gaar en lichtbruin in de oven (zie Tip).Laat ze afkoelen op de bakplaat.Smelt de chocoladedruppels au bain-marie. Breng in een kleine pan ruim water aan de kook. Schenk de chocoladedruppels in een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels smelten. Zet het vuur uit, maar laat de kom op de pan staan. Doop de bovenkant van de helft van de kruidnoten in de gesmolten chocolade en leg ze op een rooster om uit te harden (zie Tip).