Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Kies deze week voor spelt-appelcrumble.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
400 gram
Speltdeegmix
(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
3 stuk(s)
Appel
1 zakje(s)
Gemalen kaneel
60 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de speltdeegmix met de boter. Kneed het deeg met je handen tot een bal. Maak er vervolgens grove kruimels van ongeveer 1 bij 1 cm van, door het deeg tussen je vingers te wrijven. Dek de kruimels af en bewaar apart.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng in een kom de appelblokjes en de rozijnen met de kaneel. Vet een ovenschaal van 20 bij 20cm in.
Stort het appelmengel in de ingevette ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg erover. Zorg dat de appels goed bedekt worden door het deeg. Zet de ovenschaal in de oven en bak de crumble 30 - 35 minuten, of tot hij goudbruin is.
Laat de crumble 5 minuten afkoelen en serveer.