topBanner
Spelt-appelcrumble

Spelt-appelcrumble

+/- 10 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor spelt-appelcrumble.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

400 gram

Speltdeegmix

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Sesam, Melk, Soja)

3 stuk(s)

Appel

1 zakje(s)

Gemalen kaneel

60 gram

Rozijnen

Zelf toevoegen

150 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1222 kJ
Energie (kcal)292 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels2 g
Eiwitten4 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Ovenschaal
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de speltdeegmix met de boter. Kneed het deeg met je handen tot een bal. Maak er vervolgens grove kruimels van ongeveer 1 bij 1 cm van, door het deeg tussen je vingers te wrijven. Dek de kruimels af en bewaar apart.

2

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng in een kom de appelblokjes en de rozijnen met de kaneel. Vet een ovenschaal van 20 bij 20cm in.

3

Stort het appelmengel in de ingevette ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg erover. Zorg dat de appels goed bedekt worden door het deeg. Zet de ovenschaal in de oven en bak de crumble 30 - 35 minuten, of tot hij goudbruin is.

4

Laat de crumble 5 minuten afkoelen en serveer.