Spek-kaas pannenkoek met gruyère
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spek-kaas pannenkoek met gruyère

Spek-kaas pannenkoek met gruyère

met ontbijtspek en poedersuiker

Deze pannenkoek is misschien net iets anders dan je gewend bent: we hebben namelijk gruyère toegevoegd voor een hartige smaak. Voor een licht zoete finish kan je de pannenkoek afmaken met wat poedersuiker.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

1 stuk(s)

Ei

120 ml

Biologische halfvolle melk

75 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

6 plak(ken)

Ontbijtspek

25 gram

Poedersuiker

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2505 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten32.2 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten51.2 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels2.1 g
Eiwitten27 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Kom
Garde
Koekenpan

Instructies

1

Weeg de bloem af. Voeg de bloem, de melk, 1/2 el poedersuiker, een snufje zout en een ei toe aan een kom. Klop met een garde tot een glad beslag (zie Tip).

Tip: Je houdt eieren, bloem, poedersuiker en melk over. Van deze ingrediënten kan je de volgende dag een naturel pannenkoek maken!

2

Haal de plakjes ontbijtspek los van elkaar. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van het onbijtspek toe. Schenk een soeplepel beslag in de pan (let op: je bakt één pannenkoek per persoon). Strooi na ongeveer 1 minuut, zodra de onderkant begint te kleuren, de helft van de gruyère over de bovenkant. Laat nog 1 minuut garen en draai de pannenkoek om. Bak nog 1 - 2 minuten, of totdat de pannenkoek helemaal gaar is. Bak op dezelfde manier nog een pannenkoek.

4

Serveer de pannenkoeken op grote borden en bestrooi met de poedersuiker (zie Tip). Heb je stroop of ahoornsiroop in huis? Voeg dit naar smaak toe aan de pannenkoeken.

Tip: Strooi deze direct op de pannenkoek, maar houd er een fijne zeef onder om de suiker beter te verdelen.