Deze pannenkoek is misschien net iets anders dan je gewend bent: we hebben namelijk gruyère toegevoegd voor een hartige smaak. Voor een licht zoete finish kan je de pannenkoek afmaken met wat poedersuiker.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
1 stuk(s)
Ei
120 ml
Biologische halfvolle melk
75 gram
Geraspte gruyère DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
6 plak(ken)
Ontbijtspek
25 gram
Poedersuiker
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Zout
Weeg de bloem af. Voeg de bloem, de melk, 1/2 el poedersuiker, een snufje zout en een ei toe aan een kom. Klop met een garde tot een glad beslag (zie Tip).
Tip: Je houdt eieren, bloem, poedersuiker en melk over. Van deze ingrediënten kan je de volgende dag een naturel pannenkoek maken!
Haal de plakjes ontbijtspek los van elkaar. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van het onbijtspek toe. Schenk een soeplepel beslag in de pan (let op: je bakt één pannenkoek per persoon). Strooi na ongeveer 1 minuut, zodra de onderkant begint te kleuren, de helft van de gruyère over de bovenkant. Laat nog 1 minuut garen en draai de pannenkoek om. Bak nog 1 - 2 minuten, of totdat de pannenkoek helemaal gaar is. Bak op dezelfde manier nog een pannenkoek.
Serveer de pannenkoeken op grote borden en bestrooi met de poedersuiker (zie Tip). Heb je stroop of ahoornsiroop in huis? Voeg dit naar smaak toe aan de pannenkoeken.
Tip: Strooi deze direct op de pannenkoek, maar houd er een fijne zeef onder om de suiker beter te verdelen.