Spaghetti met kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met kipgehaktballetjes

Spaghetti met kipgehaktballetjes

met cherrytomatensaus en spinazie

Deze pasta is geïnspireerd op een Italiaans-Amerikaanse klassieker: spaghetti met gehaktballen. Je maakt deze variant met balletjes van kipgehakt in plaats van rundergehakt. De balletjes hebben we vast voor je gekruid met Italiaanse kruiden, dat scheelt jou weer tijd.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

25 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2989 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels0 g
Eiwitten42 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de spinazie grof.

Ballen bakken
2

Halveer ondertussen de gehaktballetjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de balletjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Spaghetti koken
3

Kook ondertussen de spaghetti 12 - 14 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat uitstomen.

Saus maken
4

Fruit de knoflook 2 minuten in het bakvet van de gehaktballen. Voeg de cherrytomaten inclusief saus en de gehaktballetjes toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, nog 8 – 10 minuten sudderen.

Mengen
5

Meng de spinazie door de tomatensaus en verhit nog 3 – 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Voeg de spaghetti en eventueel wat kookvocht toe aan de hapjespan, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de grana padano flakes.