Dit gerecht brengt de rijke smaken van Bologna bij jou in huis, en dat in maar liefst 20 minuten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
180 gram
Spaghetti
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse basilicum en rozemarijn
200 gram
Italiaans gekruid rundergehakt
1 blik(ken)
Cherrytomaten in blik
1 stuk(s)
Komkommer
60 gram
Rucola en veldsla
20 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
4 el
Zwarte balsamicoazijn
Peper en zout
Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Haal de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de takjes fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, basilicumtakjes en rozemarijn 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak 2 - 3 minuten.
Voeg de geblikte cherrytomaten toe, draai het vuur laag en laat 8 - 10 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de rucola en veldsla met de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten en meng met de salade.
Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Garneer met het basilicum en de geraspte Italiaanse kaas. Serveer met de salade.