HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Bolognese Met Rundergehakt
topBanner
Spaghetti bolognese met rundergehakt

Spaghetti bolognese met rundergehakt

met een frisse salade

Lees meer

Dit gerecht brengt de rijke smaken van Bologna bij jou in huis, en dat in maar liefst 20 minuten!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse basilicum en rozemarijn

200 gram

Italiaans gekruid rundergehakt

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

1 stuk(s)

Komkommer

60 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

4 el

Zwarte balsamicoazijn

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3836 kJ
Energie (kcal)917 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels9 g
Eiwitten48 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom
Dunschiller of kaasschaaf
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Haal de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de takjes fijn.

3

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, basilicumtakjes en rozemarijn 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak 2 - 3 minuten.

4

Voeg de geblikte cherrytomaten toe, draai het vuur laag en laat 8 - 10 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng in een saladekom de rucola en veldsla met de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten en meng met de salade.

6

Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Garneer met het basilicum en de geraspte Italiaanse kaas. Serveer met de salade.