Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken met drie basisingrediƫnten: knoflook, olijfolie en peterselie. Vandaag voeg je er knapperige venkel en cherrytomaten uit de oven aan toe. Door de tomaatjes te roosteren, worden ze nog zoeter van smaak. De peterselie vervang je door verse basilicum die goed bij het zoete van de tomaten past.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
Ā½ stuk(s)
Venkel
125 gram
Rode cherrytomaten
10 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Gluten)
Ā½ stuk(s)
Sjalot
6 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
1 tl
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
Doe de venkel, cherrytomaten en de helft van de knoflook in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, meng goed, dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper ondertussen de sjalot en scheur de basilicum klein.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de sjalot en overige knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en meng de groenten uit de oven door de spaghetti. Voeg ook de extra vierge olijfolie en de helft van de basilicum toe. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten en de overige basilicum en grana padano.