Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 10 Jun tot 16 Jun
arrow right iconarrow right icon
Spaghetti aglio olio met oude kaas, tomaat, courgette en basilicum
topBanner
Spaghetti aglio olio met oude kaas, tomaat, courgette en basilicum

Spaghetti aglio olio met oude kaas, tomaat, courgette en basilicum

Lees meer

Spaghetti aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig pastavoorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door er tomaat, courgette en oude kaas aan toe te voegen

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :GlutenSelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

3 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesamzaad, Pinda's)

180 gram

Volkoren spaghetti

(BevatGluten)

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 leaves

Vers basilicum

(BevatSelderij)

2 tl

Gedroogde oregano

50 gram

Oude-kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)624 kcal
Energie (kJ)2611 kJ
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout0.5 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en de tomaat in dunne plakken. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Leg de courgette en de tomaat op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en meng door elkaar. Bak 15 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicumblaadjes klein.

4

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

5

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan het spaghettimengsel. Voeg hier vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicumblaadjes aan toe.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicumblaadjes, de overige oude kaas en pompoenpitten.