Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven

Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven

met paprika, wortel en verse koriander

Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken. Deze variant met garnalen en olijven maak je gewoon in de oven – snel, makkelijk én supersmaakvol!

Labels:
Lactose-arm

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Wortel

0.99 tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Basmatirijst

½

Tomatenpuree

10 gram

Leccino-olijven

2.5 gram

Verse koriander

90 gram

Garnalen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

375 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)316 kcal
Energie (kJ)1323 kJ
Vetten17.6 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten20 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels7.7 g
Eiwitten16.7 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje voor 375 ml kokend water.

Groenten snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken.

Groenten bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

In de oven
4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de rijstschotel nog te vochtig? Bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie verder.

Garnalen bereiden
5

Snijd ondertussen de olijven in grove stukken en de koriander fijn. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 – 4 minuten, keer tussendoor om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
6

Verdeel de garnalen over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep voorzichtig op aan tafel en pas op voor de hete ovenschaal.