topBanner
Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven

Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven

met paprika, wortel en verse koriander

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken. Deze variant met garnalen en olijven maak je gewoon in de oven – snel, makkelijk én supersmaakvol!

Allergenen :Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

1 stuks

Paprika

1 stuks

Wortel

5 g

Verse koriander

2 tl

Gemalen kurkuma

170 g

Basmatirijst

70 g

Tomatenpuree

20 g

Leccino olijven

180 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

750 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2545 kJ
Energie (kcal)608 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels8 g
Eiwitten23 g
Cholesterol0 mg
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok of hapjespan
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.

2

Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de rijstschotel nog te vochtig? Bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie verder.

5

Snijd ondertussen de olijven in grove stukken en de koriander fijn. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 – 4 minuten, keer tussendoor om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de garnalen over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep voorzichtig op aan tafel en pas op voor de hete ovenschaal.