Spaanse rijstschotel met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse rijstschotel met garnalen

Spaanse rijstschotel met garnalen

Met olijven, koriander en citroen

Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken. Deze variant met garnalen en olijven maak je gewoon in de oven - snel, makkelijk én supersmaakvol!

Allergenen :
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode paprika

100 gram

Peen

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen kurkuma

85 gram

Basmatirijst

½ blik(ken)

Tomatenpuree

15 gram

Leccino olijven

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

375 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout5.6 g

Benodigdheden

Oven
Snijplank
Fruitmesje
Wok
Aluminiumfolie
Ovenschaal
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui.

Groenten snijden
2

Snijd de rode paprika in smalle repen en snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de koriander fijn.

Peen bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, peen en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

In de oven
4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te smeuïg, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

Snijden en bakken
5

Snijd ondertussen de citroen en de olijven in dunne plakken. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 – 4 minuten, keer tussendoor om.

Serveren
6

Verdeel de garnalen over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep op aan tafel en serveer met een schijfje citroen (pas op, de schaal is heet!).