HelloFresh
topBanner
Spaanse rijstschotel met garnalen

Spaanse rijstschotel met garnalen

Met olijven en citroen

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gemaakt. Deze variant met garnalen en olijven maak je gewoon in de oven - snel, makkelijk én lekker!

Labels:BalansEten binnen 3 dagenFamilyOriginal
Allergenen :Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

1 stuks

Rode paprika

200 g

Peen

2 tl

Gemalen kurkuma

170 g

Basmatirijst

1 blik

Tomatenpuree

30 g

Leccino olijven

½ stuks

Citroen

160 g

Makkelijk te pellen garnalen

(BevatSchaaldieren)

2 tl

Gemalen koriander

Zelf toevoegen

750 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout5.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Wok
Aluminiumfolie
Ovenschaal
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in smalle repen. Snijd de peen in dunne halve plakken.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, peen, kurkuma en koriander toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te smeuïg, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

5

Snijd ondertussen de olijven en de citroen in dunne plakken. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 - 4 minuten, keer tussendoor om.

6

Garneer de ovenschaal met de olijven en de garnalen. Schep op aan tafel en serveer met een schijfje citroen (pas op, de schaal is heet!).