HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Linguine Met Kipgehakt
topBanner
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

met prei en tomaatjes in rode-pestosaus

Lees meer

Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelMakkelijk
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

5 gram

Vers basilicum

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

80 gram

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3906 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui en halveer de cherrytomaten.

2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de ui en peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd het basilicum fijn. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.

4

Verdeel de linguine over de borden. Garneer met het basilicum.