
Snelle linguine met kipgehakt
met prei en tomaatjes in rode-pestosaus
Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Linguine
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Rode cherrytomaten
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
2.5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
50 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Rode pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
Zelf toevoegen
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui en halveer de cherrytomaten.

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de ui en peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd het basilicum fijn. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.

Verdeel de linguine over de borden. Garneer met het basilicum.