Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Pecorino is een harde Italiaanse schapenkaas. De naam van de kaas komt dan ook van het Italiaanse woord voor schaap: pecora. De kaas wordt tijdens de bereiding regelmatig gezouten met een uitgesproken zilte smaak als resultaat. De rozijnen in dit gerecht zijn een mooi voorbeeld van de Arabische invloeden in de Siciliaanse keuken en de zoete smaak ervan past goed bij de zoute kaas.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

70 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

8 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2920 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels11 g
Eiwitten40 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Broccoli snijden
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Koken
3

Kook de broccoli samen met de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de rozijnen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kipgehakt bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en pijnboompitten 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 – 5 minuten los op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 – 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.