HelloFresh
Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en zoete rozijnen

Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en zoete rozijnen

Lees meer

Deze pasta maak je met gekruid kipgehakt, broccoli, rozijnen, pijn-boompitten en pecorino. Een klassieke Siciliaanse combinatie die gemakkelijk te bereiden is. Buon appetito e saluti dalla Sicilia!

Labels:Quick & easy
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Knoflookteen

400 g

Broccoli

140 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

40 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Pijnboompitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels11 g
Eiwitten44 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo.

2

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

3

Kook de broccoli en orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de rozijnen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en pijnboompitten 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten rul op middelhoog vuur.

5

Voeg vervolgens de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 – 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.