.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Rode paprika
2 stuk(s)
Pruimtomaat
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Speltbaguette
(Bevat Gluten)
¼ stuk(s)
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de rode paprika en snijd beide klein. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de krulpeterselie toe.
Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan met deksel en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.
Bak ondertussen de speltbaguette 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.