Shakshuka met verse geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en een speltbaguette

.

Allergenen :
Eieren
•Melk (inclusief lactose)
•Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Pruimtomaat

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Speltbaguette

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2694 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers18 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de rode paprika en snijd beide klein. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

Groenten koken
3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan met deksel en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Ei garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Baguettes bakken
5

Bak ondertussen de speltbaguette 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.