Scones met zelfgemaakte clotted cream en bosbessenjam
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Scones met zelfgemaakte clotted cream en bosbessenjam

Scones met zelfgemaakte clotted cream en bosbessenjam

+/- 10 stuks| Maak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Spelt
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

50 gram

Speltbloem

(Bevat Spelt Kan bevatten Gluten)

0.1 zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

10 gram

Sultana rozijnen

30 ml

Biologische boeren karnemelk

20 gram

Biologische crème fraîche

10 gram

Mascarpone

⅖ stuk(s)

Bosbessenjam

Zelf toevoegen

15 gram

[Plantaardige] roomboter

0.1 tl

Zout

8 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)395 kcal
Energie (kJ)1654 kJ
Vetten12 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers49 g
Vezels1.1 g
Eiwitten4 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Deegroller
Bakplaat met bakpapier
Kom
Garde
Kleine kom

Instructies

Beslag maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker en een snufje zout. Kneed de boter met de hand door het droge mengsel, zodat je grove kruimels krijgt. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.

Tip: Houd je van rozijnen? Voeg deze dan nu toe aan het deeg.

Scones maken
2

Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Gebruik wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken. Steek met een vorm of drinkglas rondjes uit het deeg met een diameter van 4 - 5 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones in 10 - 16 minuten gaar in de oven of tot ze een licht gebruind korstje hebben. Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.

Tip: Heb je een ei in huis? Klop het ei los en besmeer de bovenkant van de scones hiermee voor een mooi glanzend korstje.

Toppings voorbereiden
3

Voeg de crème fraîche en de mascarpone toe aan een kom en meng met een garde. Doe de bosbessenjam in een kleine kom. Bewaar beide kommen in de koelkast om ze goed fris te houden.

Tip: In dit recept maak je zelf clotted cream na met crème fraîche en mascarpone. Voeg eventueel een beetje poedersuiker toe aan het mengsel als je het te zuur vindt.

Serveren
4

Laat de scones goed afkoelen en serveer ze daarna op een mooie schaal met de zelfgemaakte clotted cream en bosbessenjam. Uiteraard het allerlekkerst met een kopje thee erbij!