Schelvisfilet met ontbijtspek en citroen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvisfilet met ontbijtspek en citroen

Schelvisfilet met ontbijtspek en citroen

Met zomerse spinazie-tomaatstamppot

De zoute smaak van het ontbijtspek en de friszure citroenrasp voelen zich als een (schel)vis in het water met witvis. Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees wat zachter. Onze schelvis heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij. Lees alles over deze vis op onze blog!

Allergenen :
Vis
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

¼ stuk(s)

Citroen

1 gram

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Dunschiller
•Rasp
•Wok
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Vis klaarmaken
2

Rasp ondertussen de schil van de citroen en snijd de citroen in parten. Wrijf de schelvisfilet in met 1/4 tl van de citroenrasp per persoon, peper en zout. Wikkel 2 plakken ontbijtspek om elke schelvisfilet.

Groenten bakken
3

Snijd de tomaat in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de spinazie 4 – 5 minuten, eventueel in delen. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 â€“ 3 minuten.

Vis bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 – 3 minuten per kant.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen, samen met de roomboter en mosterd, met een aardappelstamper tot puree. Meng de spinazie en tomaat door de puree, schenk het bakvet van de schelvis erbij en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de schelvis met de spinaziestamppot en de citroenparten.