Schelvis met zachte ui en botersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis met zachte ui en botersaus

Schelvis met zachte ui en botersaus

Met broccoli en verse kruiden

Dit gerecht is geïnspireerd op de Vlaamse keuken. De schelvisfilet gaar je in de oven op een bedje van zachte ui, met een fris schijfje citroen om het af te maken. De saus maak je zelf met gesmolten roomboter, verse kruiden en een beetje bouillon.

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Ui

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

5 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

250 gram

Broccoli

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3895 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers7 g
Vezels14 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Koekenpan
Keukenpapier
Ovenschaal
Steelpan
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon in een pan met deksel. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Ui bakken
2

Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en snijd de bladpeterselie en bieslook fijn. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. De ui mag licht verkleuren. Voeg halverwege de helft van de bladpeterselie en bieslook toe.

Snijden en vis droogdeppen
3

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd de citroen in plakken. Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier.

In de oven
4

Schep de helft van de uien in een ovenschaal en leg de schelvisfilet erop. Breng op smaak met peper en zout en leg per persoon 1 plak citroen op de schelvis. Verdeel de overige ui boven op de schelvis en bak 8 – 10 minuten in de oven, of tot de schelvis gaar is.

Saus maken
5

Kook ondertussen de broccoli, afgedekt, in 8 – 10 minuten beetgaar in de pan met bouillon. Giet de broccoli af, maar vang de bouillon op. Laat de broccoli zonder deksel uitstomen. Smelt vlak voor serveren de overige roomboter in een steelpan op middellaag vuur. Voeg een scheutje van de achtergehouden bouillon toe en breng de saus op smaak met de overige verse kruiden, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de broccoli en de aardappelen over de borden. Serveer met de vis en ui uit de oven en schenk de botersaus erover.