Schelvis met spek en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis met spek en sperziebonen

Schelvis met spek en sperziebonen

Met aardappelschijfjes uit de oven

Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees wat zachter. Het vlees valt in schellen uit elkaar, vandaar de naam 'schelvis'. Onze schelvis heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij. Lees alles over deze vis op onze blog!

Allergenen :
Vis
•Eieren
•Mosterd
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Sperziebonen

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

1 bol(len)

Nootmuskaat

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¾ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3519 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers3.4 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

•Bakpapier
•Bakplaat
•Snijplank
•Fruitmesje
•Oven
•Pan met deksel
•Koekenpan
•Rasp

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in plakken van een ½ cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 â€“ 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Boontjes koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter per persoon door de boontjes. Breng op smaak met peper en zout.

Schelvis inwikkelen
3

Leg ondertussen de plakjes ontbijtspek zo naast elkaar dat ze elkaar in de lengte net overlappen. Leg de schelvis overdwars op de plakjes en wikkel de schelvis in het ontbijtspek.

Vis bakken
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de in spek gewikkelde vis 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Nootmuskaat raspen
5

Rasp ondertussen de nootmuskaat met een fijne rasp. Let op: je hebt er maar een snufje van nodig.

Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en de sperziebonen. Bestrooi de sperziebonen naar smaak met nootmuskaat en serveer met de ravigotesaus.