HelloFresh
Schelvis met spek en sperziebonen

Schelvis met spek en sperziebonen

Met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.5 / 4van de 582 beoordelingen
Lees meer

In spek gewikkelde haricot verts ken je misschien wel, maar heb je ook al eens in spek gewikkelde schelvis gegeten? Lekker met boontjes en fijngeraspte nootmuskaat. De aardappelschijfjes kun je in de ravigotesaus met stukjes augurk en ui dippen

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyOriginal
Allergenen:VisEiMosterdMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Vastkokende aardappelen

400 g

Sperziebonen

4 plakje

Ontbijtspek

2 stuks

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

1 stuks

Nootmuskaat

80 g

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers3.4 g
Vezels11 g
Eiwitten29 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelschijfjes koken
Aardappelschijfjes koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in plakken van 1/2 cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Boontjes koken
Boontjes koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 2 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 9 – 11 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein deel van de roomboter door de boontjes. Breng op smaak met peper en zout.

Schelvis inwikkelen
Schelvis inwikkelen
3

Leg ondertussen de plakjes ontbijtspek zo naast elkaar dat ze elkaar in de lengte net overlappen. Leg de schelvis overdwars op de plakjes en wikkel de schelvis in het ontbijtspek.

Vis bakken
Vis bakken
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de in spek gewikkelde vis 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Nootmuskaat raspen
Nootmuskaat raspen
5

Rasp ondertussen de nootmuskaat met een fijne rasp. Let op: je hebt er maar een snufje van nodig.

Serveren
Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en sperziebonen. Bestrooi de sperziebonen met nootmuskaat naar smaak en serveer met de ravigotesaus.