HelloFresh
topBanner
Schelvis met noedels en snijboontjes

Schelvis met noedels en snijboontjes

Lees meer

Omdat we de sperziebonen alvast voor je hebben gesneden, is dit gerecht ideaal voor een drukke dag. De schelvis is de grotere broer van de wijting. Het visvlees is zacht van structuur en vormt een heerlijke combinatie met de Aziatische noedels.

Labels:Quick & EasyKindvriendelijk
Allergenen :SesamzaadGlutenbevattende granenSojaVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuks

Rode paprika

10 g

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

200 g

Snijbonen

30 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

150 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2284.464 kJ
Energie (kcal)546 kcal
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten70 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Wok
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de paprika in repen en halveer.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen, paprika en 2 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de bruine basterdsuiker en 2/3 van de sojasaus toe.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Besprenkel tussendoor met de overige sojasaus.

5

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de wok of hapjespan met snijbonen. Voeg ook de helft van het sesamzaad toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met het overige sesamzaad en serveer met de schelvis.