Savoury Brunch Christmas 2024
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Savoury Brunch Christmas 2024

Savoury Brunch Christmas 2024

with smoked salmon sandwiches, Christmas bread and croissants | 4 portions

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
•Melk (inclusief lactose)
•Soja
•Tarwe
•Vis
•Amandelnoten
•Gluten
•Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

4 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

6 plak(ken)

Ontbijtspek

200 gram

Spinazie

100 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

6 stuk(s)

Handsinaasappel

4 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

100 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Avocado

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Mango

4 stuk(s)

Afbak croissantjes

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Soja, Eieren, Noten, Sesamzaad)

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

750 gram

Feeststol

(Bevat Amandelnoten, Gluten, Hazelnoten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

2 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)16385 kJ
Energie (kcal)3916 kcal
Vetten161.1 g
waarvan verzadigd63.3 g
Koolhydraten473.5 g
waarvan suikers93.7 g
Vezels29 g
Eiwitten117.8 g
Zout10.5 g

Benodigdheden

•Pan
•Schuimspaan
•Garde
•Bakplaat met bakpapier
•Koekenpan
•Steelpan

Instructies

Poach the eggs
1
  • Boil plenty of water in a large saucepan and add the white wine vinegar (see Tip). 
  • Crack each egg into a small glass. Swirl the water in the pan to create a vortex. 
  • Carefully drop the eggs one by one into the centre of the whirlpool and reduce the heat to low. 
  • Poach the eggs like this for 4 - 5 minutes, until the egg whites are fully cooked. Remove the eggs from the pan with a slotted spoon. 

Tip: You can also cook the eggs by boiling them for 8 - 10 minutes instead of poaching them. 

Prepare
2
  • Preheat the oven to 190°C.
  • Transfer the bacon to a parchment-lined baking sheet and bake in the oven for 8 - 10 minutes.
  • Transfer the brioche buns, bread rolls and croissants to a parchment-lined baking sheet and bake for 5 - 6 minutes.  
Fry the spinach
3
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over medium-high heat and gradually add the spinach, tearing it directly into the pan.
  • Add salt and pepper to taste and cook for 4 - 6 minutes. 
  • Heat the Hollandaise sauce in a saucepan for 1 - 2 minutes. 
Prepare the yogurt bowls
4
  • In the meantime, peel and dice the mango. Slice the avocado.
  • Divide the yogurt into four bowls. Top the bowls with the mango and drizzle with honey to taste. 
  • Add the smoked salmon to a serving plate with the avocado.
  • Juice the oranges and serve the juice in four glasses.
Make the eggs benedict
5
  • Cut open the brioche buns and place them on plates. 
  • Add the spinach and the bacon to the buns. 
  • Place the poached eggs on top and pour the Hollandaise sauce over the eggs.
Set the table
6
  • Slice the stollen and arrange the croissants on a serving platter.
  • Lay the table with the smoked salmon, cream cheese, bread rolls, jam, yogurt bowls and orange juice.
  • Serve the eggs benedict.