HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Salade van spinazie en bataat met hazelnoot-dukkah en feta

Salade van spinazie en bataat met hazelnoot-dukkah en feta

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 900 beoordelingen
Lees meer

Dukkah is een Egyptische kruidenmix, waarvan de basis uit noten en kruiden bestaat. In Egypte eet men het met brood of bij verse groenten. Je gebruikt voor deze dukkah hazelnoten. Deze zijn rijk aan vitamine B, C, E en K, De hazelnoot staat dan ook in de top 5 van gezondste noten, naast onder meer walnoten.

Labels:KindvriendelijkQuick & easyVeggie
Allergenen:NotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

600 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Knoflookteen

6 takje

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

8 takje

Verse bladpeterselie

40 g

Hazelnoten

(BevatNoten)

3 stuks

Tomaat

150 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3142.184 kJ
Energie (kcal)751 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten65 g
Vezels12 g
Eiwitten17 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de bataat met de olijfolie, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Leg de knoflook er in zijn geheel, ongepeld, tussen en bak de bataat 15 – 20 minuten in de oven. Haal de knoflookteen er na 15 minuten uit.

3

Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Hak de tijmblaadjes, peterselie en hazelnoten heel fijn. Pel de knoflookteen, die je uit de oven hebt gehaald, en snijd of pers fijn. Meng voor de dukkah de kruiden, hazelnoten en knoflook met de extra vierge olijfolie, mosterd, peper en zout in een kom.

4

Snijd vervolgens de tomaat in parten en de spinazie grof. Meng in een saladekom de spinazie met de tomaat en gebakken bataat. Verkruimel hierover de feta.

5

Verdeel de spinazie-bataatsalade over de borden. Garneer met de hazelnoot-dukkah en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.