Salade niçoise met volkoren couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade niçoise met volkoren couscous

Salade niçoise met volkoren couscous

met verschillende groenten en tonijn

Dit is een salade niçoise met een twist, namelijk met volkoren couscous! Daarnaast zit dit gerecht boordevol groenten en gebruik je de olijfolie van de tonijn om je gerecht nog meer smaak te geven.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Eieren
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode paprika

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

60 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

125 ml

Groentebouillon

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2234 kJ
Energie (kcal)534 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers10 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Instructies

Ei koken
1

Bereid de bouillon. Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in smalle repen. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olijfolie.

Bakken
3

Verhit ½ el olijfolie van de tonijn per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de rode ui, knoflook en sperziebonen 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de paprika toe.

Couscous wellen
4

Meng ondertussen in een saladekom de couscous met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken, pel het ei en snijd in kwarten.

Op smaak brengen
5

Meng de sperziebonen, de paprika, de komkommer, de tonijn en de zwarte balsamicoazijn door de gewelde couscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het ei en garneer naar smaak met de overige olijfolie van de tonijn.