Salade met warmgerookte zalmsnippers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Salade met warmgerookte zalmsnippers

met kappertjes, croutons en citroen

De rokerige smaak van de zalm gaat perfect samen met de frisheid van de groenten, citroen en kappertjes in deze makkelijke salade. De croutons zorgen daarnaast voor een extra crunchy bite!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

120 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

1 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Citroen

150 gram

Warmgerookte zalmsnippers

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1719 kJ
Energie (kcal)411 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten28.1 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels6.1 g
Eiwitten23.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

1

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de komkommer in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Snipper de rode ui.

2

Snijd ondertussen het tarwebroodje in blokjes van 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de croutons in 6 - 8 minuten rondom bruin op hoog vuur. Breng goed op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Pers 1/4 van de citroen uit boven een kleine kom en snijd de overige citroen in partjes. Meng in een saladekom de kappertjes, rode ui, 1 el extra vierge olijfolie, 2 tl mosterd en het citroensap. Voeg de slamix, tomaat en komkommer toe aan de saladekom. Meng goed met de dressing en breng op smaak op peper en zout.

4

Verdeel de salade over diepe kommen. Garneer met de warmgerookte zalmsnippers en croutons. Serveer met de citroenpartjes.