Salade met kip en hummusdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met kip en hummusdressing

Salade met kip en hummusdressing

2 porties | met witte kaas, puntpaprika en olijven

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Op zoek naar een snelle en gezonde maaltijd? Deze salade is snel te maken en zit vol smaak door de hummusdressing, olijven en witte kaas.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

120 gram

Rucola en veldsla

200 gram

Kipfiletreepjes

120 gram

Hummus

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

30 gram

Leccino olijven

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)466 kcal
Energie (kJ)1950 kJ
Vetten27.5 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten10.9 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels5.9 g
Eiwitten34 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Kleine kom
Saladekom

Instructies

1
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kip in 4 - 6 minuten goudbruin.
  • Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een kom de hummus, 1 el citroensap en 2 el water tot een dressing. Voeg eventueel wat extra water toe als de dressing nog te dik is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de puntpaprika in dunne halve ringen en halveer de olijven.
  • Snijd de kip in plakjes.
  • Meng in een saladekom de slamix, de paprika en de olijven met de dressing.
4
  • Verdeel de salade over diepe borden.
  • Leg de plakjes kip op de salade.
  • Verkruimel de witte kaas erover.