topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Salad

with crispy bacon and Parmigiano Reggiano | 2 servings

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
•Melk (inclusief lactose)
•Gerst
•Haver
•Rogge
•Sesamzaad
•Soja
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Witte asperges

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 head

Romaine

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

8 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Grove mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2752 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten28.1 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels9.7 g
Eiwitten34.6 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

•Steelpan
•Large Pot
•Large Frying Pan
•Kleine kom

Instructies

1
  • Peel the white asparagus and trim the tough ends. 
  • Boil plenty of water in a saucepan. Carefully transfer the eggs to the water and boil for 8 - 10 minutes. Rinse the eggs under cold water.
  • In a large pot, bring water to a boil and cook the asparagus for 6 - 8 minutes, until tender. Drain and let cool. 
2
  • In a large frying pan, cook the bacon over medium heat for 4- 5 minutes or until crispy. Remove from the heat and set aside. 
  • Dice the ciabatta into cubes. 
  • Use the same pan to toast the bread cubes with olive oil for 4 - 5 minutes or until golden and crispy. 
3
  • In a small bowl, mix the mayonnaise, mustard, white wine vinegar and the juice of half a lemon. 
  • Season with salt and pepper. 
  • Tear the Romaine lettuce into small pieces. 
  • Peel the eggs and slice into quarters. 
4
  • Arrange the lettuce on a serving platter. 
  • Add the asparagus and eggs, and top with the crispy bacon and toasted bread. 
  • Drizzle the dressing and grate the Parmigiano Reggiano on top.