Sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus

Sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus

met volkoren pita, frieten en mangochutney

Sabich is een ultiem streetfoodgerecht. Origineel wordt het met gepekelde mango (amba) geserveerd - deze HelloFresh variant maak je met onze eigen mangochutney.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ei

50 gram

Gesneden rodekool

½ stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

20 gram

Hummus

25 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

2 el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)959 kcal
Energie (kJ)4013 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten113 g
waarvan suikers29 g
Vezels12.9 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Bord
Koekenpan
Steelpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Besprenkel de plakken met zout, en laat intrekken tot je gaat bakken. Was de aardappelen grondig en snijd in frieten van ½ tot 1 cm breed. Meng ze in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bereid deze maaltijd dan zonder frieten of vul slechts één pitabroodje en serveer de rest van het gerecht er apart bij.

Aubergine bakken
2

Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Verhit 11/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak vervolgens de plakken aubergine 6 - 8 minuten per kant. Laat de aubergine vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Maak je dit gerecht voor veel eters, gebruik dan meerdere koekenpannen.

Rodekool mengen
3

Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de rodekool hieraan toe en schep af en toe om. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Pita bakken
4

Bak de pita's de laatste 3 - 5 minuten mee met de frieten in de oven. Pel de eieren en snijd in plakken.

Kommetjes vullen
5

Doe de tomatenblokjes, rodekool, yoghurt-tahinsaus, hummus, eieren, gegrilde aubergine en mangochutney allemaal in aparte kommetjes. Zet deze op tafel zodat iedereen zijn eigen pita kan vullen met dingen die ze lekker vinden.

Tip: De tahin in de yoghurt-tahinsaus is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en laat iedereen zijn eigen sabich maken.