Vandaag is er een speciale rol weggelegd voor de bijgerechten. Nadat je de spruitjes even kort hebt voorgekookt, rooster je ze in de oven met balsamicoazijn en knoflook. Ook de aardappels zijn niet zomaar aardappels: je omwikkelt ze na het koken met spek en bakt ze lekker krokant. Hierbij eet je een rundervink: gekruid rundergehakt gewikkeld in een dun lapje mager rundvlees.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Vastkokende aardappelen
200 gram
Spruiten
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Rundervink
50 gram
Ontbijtspek
1.5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze kleiner, zodat je 4 ongeveer gelijke stukken aardappel per persoon hebt. Verwijder de steelaanzet en de buitenste bladeren van de spruitjes en pers de knoflook of snijd fijn.
Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de spruitjes toe, breng afgedekt aan de kook en kook de spruitjes in 5 - 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water. Verdeel de spruitjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de knoflook, de balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de aardappelen in een pan met deksel met ruim water, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water om verdere garing tegen te gaan. Dep de aardappelen droog met keukenpapier.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundervink rondom bruin. Draai het vuur laag en bak, afgedekt, 15 – 20 minuten. Keer regelmatig om.
Haal ondertussen de plakken ontbijtspek los en ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de plakjes ontbijtspek naast elkaar (zorg dat je voor iedere aardappel evenveel spek hebt). Verdeel de tijm over de plakken en wikkel om elke aardappel een plak ontbijtspek. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen in 5 - 6 minuten krokant.
Verdeel de aardappelen over de borden. Serveer met de balsamicospruitjes, rundervink en de mayonaise.