Rumpsteak met chimichurri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rumpsteak met chimichurri

Rumpsteak met chimichurri

met Roseval aardappelen, kastanjechampignons en salade

Allergenen :
Amandelnoten
Pinda's
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Rosevalaardappelen

125 gram

Kastanjechampignons

65 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Groene peper

¼ stuk(s)

Sjalot

4.95 gram

Verse bladpeterselie en koriander

5 gram

Verse oregano

1 stuk(s)

Rumpsteak

20 gram

Rucola

20 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)632 kcal
Energie (kJ)2645 kJ
Vetten60.8 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten9.1 g
waarvan suikers3.2 g
Vezels4.5 g
Eiwitten9.4 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Roseval bakken
1

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan of koekenpan en bak de aardappelpartjes 20 – 23 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep regelmatig om.

Snijden
2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Halveer de rode cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Chimichurri maken
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper. Snijd de sjalot, de groene peper en de verse bladpeterselie, koriander en oregano zeer fijn (zie TIP). Voeg toe aan een kleine kom en meng met de olijfolie, de helft van de zwarte balsamicoazijn, de helft van de knoflook en peper en zout naar smaak.

Tip: Heb je een keukenmachine? Maak dan de chimichurri hier in!

Steak bakken
4

Dep de rumpsteak droog met keukenpapier. Verhit de overige boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rumpsteak 1 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en voeg de kastanjechampignons en de overige knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 4 – 5 minuten. Blus daarna af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de overige zwarte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak tot een dressing. Voeg de rucola, de rode cherrytomaten en de amandelen toe en meng goed. Snijd de rumpsteak in plakken.

Serveren
6

Verdeel de rumpsteak over de borden. Verdeel ook de champignons, de salade en de roseval aardappelen over de borden. Garneer de rumpsteak en de champignons met 11/2 el chimichurri per persoon en serveer met de mayonaise. Verdeel de overige chimichurri over de champignons.