Vandaag maak je een kruidige bulgur waarbij je een mooi stukje roodbaarsfilet serveert. De roodbaars is een smaakvolle, stevige vis. Hij eet voornamelijke garnalen en haring waardoor zijn smaak daar ook wat van weg heeft. Je geeft het gerecht veel frisheid door de yoghurtsaus, waar ook munt in zit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Rode cherrytomaten
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
85 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
3 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
2 el
Magere yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
120 gram
Roodbaarsfilet met huid
(Bevat Vis)
175 ml
Groentebouillon
¾ el
Olijfolie
¼ tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon voor de bulgur. Snipper ondertussen de ui en halveer de rode cherrytomaten. Scheur de spinazie in kleinere stukken.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui met de sambal 2 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de bulgur, bouillon en de helft van de cherrytomaten toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met de peper en zout.
Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes. Meng in een kom de yoghurt, het kerriepoeder en de helft van de munt. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Meng de spinazie en de overige cherrytomaten door de bulgur. Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de roodbaarsfilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur, keer de roodbaarsfilet om en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur over de borden, serveer met de roodbaarsfilet en schenk de yoghurtsaus erover. Garneer met de overige munt.