topBanner
Roodbaarsfilet met bulgur en yoghurtdressing

Roodbaarsfilet met bulgur en yoghurtdressing

Met spinazie, rode cherrytomaten en munt

Lees meer

Vandaag maak je een kruidige bulgur waarbij je een mooi stukje roodbaarsfilet serveert. De roodbaars is een smaakvolle, stevige vis. Hij eet voornamelijke garnalen en haring waardoor zijn smaak daar ook wat van weg heeft. Je geeft het gerecht veel frisheid door de yoghurtsaus, waar ook munt in zit.

Labels:CaloriebewustInspiratieEten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SelderijMosterdVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

200 gram

Spinazie

170 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

6 leaves

Verse munt

4 el

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

240 gram

Roodbaarsfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2393 kJ
Energie (kcal)572 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels21 g
Eiwitten38 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon voor de bulgur. Snipper ondertussen de ui en halveer de rode cherrytomaten. Scheur de spinazie in kleinere stukken.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui met de sambal 2 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de bulgur, bouillon en de helft van de cherrytomaten toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met de peper en zout.

3

Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes. Meng in een kom de yoghurt, het kerriepoeder en de helft van de munt. Breng de saus op smaak met peper en zout.

4

Meng de spinazie en de overige cherrytomaten door de bulgur. Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de roodbaarsfilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur, keer de roodbaarsfilet om en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de bulgur over de borden, serveer met de roodbaarsfilet en schenk de yoghurtsaus erover. Garneer met de overige munt.