Roodbaarsfilet met bulgur en yoghurtdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roodbaarsfilet met bulgur en yoghurtdressing

Roodbaarsfilet met bulgur en yoghurtdressing

Met spinazie, rode cherrytomaten en munt

Vandaag maak je een kruidige bulgur waarbij je een mooi stukje roodbaarsfilet serveert. De roodbaars is een smaakvolle, stevige vis. Hij eet voornamelijke garnalen en haring waardoor zijn smaak daar ook wat van weg heeft. Je geeft het gerecht veel frisheid door de yoghurtsaus, waar ook munt in zit.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

85 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

3 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

120 gram

Roodbaarsfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

¾ el

Olijfolie

¼ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2393 kJ
Energie (kcal)572 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels21 g
Eiwitten38 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de bulgur. Snipper ondertussen de ui en halveer de rode cherrytomaten. Scheur de spinazie in kleinere stukken.

Bulgur koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui met de sambal 2 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de bulgur, bouillon en de helft van de cherrytomaten toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met de peper en zout.

Yoghurtsaus maken
3

Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes. Meng in een kom de yoghurt, het kerriepoeder en de helft van de munt. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Mengen
4

Meng de spinazie en de overige cherrytomaten door de bulgur. Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier.

Vis bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de roodbaarsfilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur, keer de roodbaarsfilet om en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden, serveer met de roodbaarsfilet en schenk de yoghurtsaus erover. Garneer met de overige munt.