Romige soep met garnalen

Romige soep met garnalen

Met kokosmelk, verse mais, tomaat en aardappel

Lees meer

Deze romige soep is geïnspireerd op chowder, een soep uit de Verenigde Staten. Chowder bestaat in vele soorten en maten maar het is altijd een stevige soep, meestal gemaakt met room of melk. Eén van de bekendste chowders is clam chowder uit New England, met kokkels (clams). Wij geven de soep een eigen twist met kokosmelk en garnalen.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenGlutenvrij
Allergenen:SchaaldierenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

400 g

Vastkokende aardappelen

1 tl

Paprikapoeder

2 stuks

Laurierblad

1 stuks

Maiskolf

4 stuks

Tomaat

5 g

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

180 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

250 g

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1.5 stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Ongezouten roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd25.5 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout5.2 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Cutting Board
Mes
Keukenpapier
Koekenpan
Bord
InstructiesPDF
Instructies
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Breng 225 ml water persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog 1/2 minuut.

Aardappelen koken
Aardappelen koken
2

Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

Snijden
Snijden
3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.

Garnalen bakken
Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
Soep koken
5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog 1/2 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.